Neptune Systems Dissolved Oxygen Module - PM3

Zodra het alarm afgaat, neem de Apex Aquacontroller actie!
Wanneer het O2 niveau de gevarenzone neigt te naderen, kan de Apex Aquacontroller je meteen waarschuwen door een hoorbaar alarm af te geven of je een emai te sturen. Maar dit is nog niet alles. Zodra je een aantal luchtpompen hebt klaar staan als back-up, zal de Apex deze inschakelen en zo het O2 niveau weer op peil brengen.

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen

€ 125,00
Neptune Systems

Op voorraad? Volgende dag in huis! Lees meer

Meer informatie nodig? Bel ons op 06-51109734 

Niet goed? Geld terug! Lees meer

Spaar mee voor kortingen. Lees meer

 

 

 

 

Je ontvangt 125 spaarpunt(en) bij aankoop voor dit product. 125 punten = € 6,25. Meer informatie?

Product Omschrijving

Details

Neptune Systems Dissolved Oxygen Module - PM3

Voor veel aquarianen is het zuurstofgehalte in hun aquarium alleen maar een passerende gedachte en begrijpen niet hoe het niveau van de opgeloste zuurstof in het aquarium invloed heeft op de bevolking. Niet alleen op de vissen maar ook op koralen, ongewervelden, algen en bacteriën. Het grootste deel van de levende wezens op deze planeet hebben zuurstof nodig om voedingsstoffen te metaboliseren. Dag en nacht wordt er O2 en CO2 uitgewisseld.
Niet alleen maar de zichtbare dieren verbruiken zuurstof in het aquarium, maar ook organische materialen. Opgeloste organische verbindingen, niet opgegeten voedsel en visafval verbruiken ook veel zuurstof als ze aan het afbreken zijn. Ook nitrificerende bacteriën die worden toegevoegd, om bijvoorbeeld het aquarium sneller op te starten, verbruiken heel veel zuurstof om zich zeer snel te kunnen vermenigvuldigen.
Van alle organismen in het aquarium, lopen de (grote) vissen het meest gevaar bij een te lage O2 niveau. In sommige situaties, zoals een te zwaar beladen systeem of eenvoudig het falen van een skimmer, kan de O2 niveau gevaarlijk dalen en tot de dood leiden. Dit is het moment waar de PM3 Module van toepassing komt.

Zodra het alarm afgaat, neem de Apex Aquacontroller actie!

Wanneer het O2 niveau de gevarenzone neigt te naderen, kan de Apex Aquacontroller je meteen waarschuwen door een hoorbaar alarm af te geven of je een emai te sturen. Maar dit is nog niet alles. Zodra je een aantal luchtpompen hebt klaar staan als back-up, zal de Apex deze inschakelen en zo het O2 niveau weer op peil brengen.

Bonus

En, als bonus, krijg je een extra temperatuurpoort en 6 I/O-poorten erbij. Hier kun je de optionele Breakout Box op aansluiten. Monitor op deze manier de off/on status van 6 I/O signalen, zoals vlotters voor het bewaken van je sump of voor het gebruik van automatisch bijvullen, drukknoppen die je kunt programmeren als 'voedermodus' of 'schoonmaakmodus', lekkage sensoren, magnetische schakelaars om het openen en sluiten van deurtjes te registreren en nog veel meer.

Let op: Dissolved Oxygen Elektrode moet los worden aangeschaft van de PM3 Module

Terwijl de kosten van de PM3 Module zeer redelijk zijn, zijn de kosten van de elektrode relatief duur. De elektrode is gecertificeerd en word verkocht door Neptune Systems en is een Lab Grade product. De kosten zijn 5x zoveel dan de PM3 Module zelf. Dit is het slechte nieuws. Het goede nieuws is, is dat de elektrode vervangbare membramen heeft. De elektrode zelf hoeft niet vervangen te worden, zoals bij alle elektrodes, maar je hoeft alleen de membramen te vervangen. Dit gebeurt elke 3 maanden en de kosten zijn heel laag.

Eigenschappen

- Monitoring en controle over de opgeloste zuurstof en eventueel de temperatuur.
- 6 I/O-poorten: vlotters voor het bewaken van je sump of voor het gebruik van automatisch bijvullen, drukknoppen die je kunt programmeren als 'voedermodus' of 'schoonmaakmodus', lekkage sensoren, magnetische schakelaars om het openen en sluiten van deurtjes te registreren en nog veel meer.
- Volledige datalogging ondersteuning in Apex Basis Module.
- Plug and Play: automatische herkenning wanneer het geïnstalleerd word in het systeem.
- Twee AquaBus Connectors voor flexibele uitbreidingsmogelijkheden via AquaBus.
- Wordt geleverd met 3 AquaBus kabels.
- 'Galvanic Isolation' voor nauwkeurige en betrouwbare sonde metingen.
- LED Status Indicator.
- Te updaten met toekomstige firmware updates.
- Compatibel met alle Apex Systemen.


Opties

Dissolved Oxygen Eektrode - Meet de hoeveelheid zuurstof in je aquariumwater. Te gebruiken samen met de PM3 Module.

Voor meer informatie:

Neptunesystems.com

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Levertijd 2 tot 5 werkdagen

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Je recenseert: Neptune Systems Dissolved Oxygen Module - PM3

Hoe heb je dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene beoordeling

Productlabels

Productlabels

Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.